Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Може розмінувати акваторію – для ЗСУ створили катер із високомолекулярного поліетилену

Важливо

Інженери Миколаївського суднобудівного підприємства “Компанія Гольфстрім” створила для ЗСУ катер GS7300. Його виготовили із інноваційного матеріалу – високомолекулярного поліетилену.

Про це повідомляє Мілітарний.

Поліетилен високої щільності має ряд переваг над традиційними матеріалами суднобудування. Він не потребує фарбування або іншого обслуговування, не зазнає корозії та має високу стійкість до ударних навантажень. Через те, що корпус не магнітний, його можна використовувати для розмінування.

На сайті виробник пропонує п’ять різних комплектації: Base, Taxi, Special, Patrol, Cabin. 

Судно має 7,4 м у довжину і 2,42 м у ширину, здатне підіймати 2,7 т корисного вантажу, порожня маса корпусу — 980 кг. Може працювати з одним двигуном на 250 кіньських сил чи з двома на 150. Екіпаж – 12 осіб.

На сьогодні це найбільше судно із поліетилену високої щільності в Україні. Відомо, що перший корпус катера вже спустили на воду. Човен вже отримав сертифікат італійського морського регістру Registro italiano navale (RINA

Як розповідало BitukMedia, yкраїнські розробники відправили у перше тестове плавання підводний дрон “Марічка”. Вантажність 6-метрової безпілотної субмарини поки не розголошують.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі