Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Здійснює відео-дзвінки – створили телевізор для собак

Важливо

Південнокорейський стартап Sunny Wave Tech створив телевізор для собак  Dogsplay . Він підлаштовується під дихроматичний зір тварин. Пристрій здатен не лише показувати відео чи грати музику, а й здійснювати двосторонні відеодзвінки.

Про це стартап розповів на платформі Kickstarter.

Розробники відзначають, що життя собак іде у шість разів швидше, ніж у людей, тож закликають забезпечити улюбленців (чи як вони самі називають – “чотирилапих дітей”) преміум-контентом.

Зір собак менш кольоровий, ніж у людини – вони бачать блакитний, жовтий і відтінки сірого. Натомість здатні сприймати 70 кадрів у секунду, у той час, як людина – у середньому 30.

Тож собаки зможуть передивлятися свої улюблені ролики на YouTube чи інші відео – в залежності від розміру собаки, девайс може корегувати баланс синього і жовтого, і кількість кадрів буде також комфортною для пса.

В основу пристрою лягла технологія, основана на досвіді створення пристроїв для людей із дальтонізмом.

Як повідомляло BitukMedia, згідно з новим дослідженням, мозок собак виявляє більшу чутливість до мовлення, спрямованого саме на них, ніж до мовлення, спрямованого на дорослих. А особливо якщо говорять жінки. В ході експерименту угорські дослідники виявили разючу подібність між мозком немовлят та собак під час обробки мовлення.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі