П’ятниця, 17 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Заблукала – на Карибах виловили древню найпівнічнішу акулу

Важливо

Науковці виловили у Карибському морі біля Белізу гренландську акулу – одну з найбільших довгожительок у світі. Це найбільш північний вид акул, який водиться в Антарктиці, тож риба подолала понад 4 тис. км.

Про це пише The Mirror.

Група дослідників на човні з допомогою місцевих рибалок ловила та мітила тигрових акул. Серед них була Деванші Касана, аспірантка Міжнародного університету Флориди. Коли рибалки витягли гренландську акулу, вони не змоглиточно визначити її вид.

“Спочатку я була впевнена, що це щось інше, наприклад, шестижаберна акула, яка живе в глибоких водах біля коралових рифів і є добре відомою науковцям. Я зрозуміла, що це щось незвичайне, як і рибалки, які ніколи не бачили нічого подібного”, — розповіла Касана.

Але коли Касана відправила фото риби експертам, вони підтвердили, що це гренландська акула.  Є також припущення, що це  гібрид гренландської та тихоокеанської сонної акули.

Гренландську акулу вперше спіймали на Карибах – біля другого найбільшого у світі коралового рифу. Їх взагалі бачать рідко, але відомо, що ці тварини можуть жити 250 – 500   років.

Як повідомляло BitukMedia, вже другий день сезону полювання на алігаторів в штаті Міссісіпі (США) став вельми успішним. Мисливці зловили алігатора-рекордсмена. Хижака розміром понад 4 м і вагою понад 360 кг охрестили “породженням нічних жахіть”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі