Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Міський голова дозволив відкрито сварити себе за донати на ЗСУ

Важливо

Міський голова Долини на Івано-Франківщині Іван Дирів дозволив лаяти себе та свою роботу у соцмережах. В обмін на це збирає донати на виготовлення дронів для ЗСУ. Мета – щонайменше 100 тис. грн.

Про це розповідає ZAXID.NET.

“Під цим дописом можна писати все, що вам хочеться, навіть те, що вихованим людям і не присниться, але з однією умовою: перед злісним коментарем має бути скрін про те, що ви переказали гроші на вказану картку. Мінімальна сума внеску – 100 грн, максимальна – необмежено”, – написав Дирів у Facebook у неділю 3 вересня.

Мета акції – зібрати на першу партію дронів, які розробляють наші земляки-умільці з КБ “Західне”, пояснив міський голова.

Він же й суворо попередив – тих, хто критикуватиме без скріна про донат, відправить у вічний бан.

Фото: Іван Дирів/Facebook

“Конструкторське бюро “Західне” розробляє, збирає, ремонтує та передає підрозділам ЗСУ різні види літальних апаратів та систем до них. Держава практично не дає змоги органам місцевого самоврядування напряму допомагати підрозділам чи розробникам систем для військових, тому вигадуємо різні способи допомоги. Така акція – один із них”, – пояснив Дирів.

За перший день акції вдалося зібрати 10 тис. грн. Щоправда, критиканів поки небагато.

Як розповідало BitukMedia, yкраїнські IT-фахівці з ГО “Допомагай” створили застосунок Humancreed. Він дозволяє благодійникам із усього світу донатити на степендії для підтримки й розвитку талантів дітей з вразливих категорій.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі