Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Подружжя встановило світовий рекорд з найшвидшої навколосвітки на велосипеді (ВІДЕО)

Важливо

Подружжя Девід Фергюсон та Керолайн Субайру здійснили найшвидшу в історії навколосвітню сімейну мандрівку на велосипеді. Їхня подорож тривала 204 дні 17 годин 25 хвилин.

Про це повідомляє сайт Книги рекордів Гіннеса.

Велосипедисти виїхали 25 вересня 2021 року, а повернулися — 16 квітня 2022 року. Вирушивши від Королівської лондонської лікарні, Фергюсон та Субайру перетнули чимало країн – від Кенії до Австралії. Загалом їхній маршрут склав 29 тис. км по чотирьох континентах.

На шляху до рекорду їм довелось здолати багато різних труднощів. Так, до Африки пара потрапила в сезон дощів, які спричинили серйозні повені. А в Канаді вони були змушені пересуватися в умовах сильного холоду.

Як згадує Фергюсон, перебуваючи в Іспанії, вони дізналися, що кордони Австралії закриті для туристів через пандемію COVID-19. Але парі край необхідно було дістатися туди, оскільки, за правилами Книги рекордів Гіннесса, без проїзду через цей континент можливий рекорд не був би зарахований. Зрештою подружжю все ж таки вдалося потрапити в Австралію.

Девід Фергюсон захопився їздою на велосипедом ще в дитинстві. Пізніше і дружина розділила його хобі. Почувши про попередній світовий рекорд, пара вирішила, що має здійснити навколосвітню подорож і спробувати показати ще ефектніший результат.

А вже після повернення, у серпні, у пари народилась донька Маріанна.

Як розповідало раніше BitukMedia, українець Сергій Гордєєв створив велосипед, що не має коліс.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі