Вівторок, 7 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Фудзі кличе: 90-річний альпініст підкорив гору в інвалідному візку (ВІДЕО)

Важливо

В Японії легендарний 90-річний альпініст Юітіро Міура здійснив сходження на гору Фудзі в інвалідному візку. Ще десять років тому цей чоловік став найстаршим підкорювачем Евересту.

Про це пише Kyodo.

Для підйому на Фудзі Міурі знадобився спеціальний інвалідний візок для альпінізму. Близько десятка людей за допомогою мотузок тягли його з обох боків. Повідомляють, що група альпіністів дісталась вершини гори за дві години. Там Юітіро Міуру зустріли учні міжнародної старшої школи Clark Memorial, де японець є почесним директором.

“Завдяки всім я зміг здійснити свою мрію та підкорити вершину. Це чудово”, – цитує його слова агентство.

За ствоє життя Юітіро Міура тричі (в 70, 75 та 80 років) піднімався на Еверест, найвищу гору світу (її висота становить 8848,86 м). А підкоривши її у 2013-му, у віці 80 років, переписав віковий рекорд підкорювачів Евересту, ставши найстарішим альпіністом, який зійшов на її вершину. І це після трьох операцій на серці, перелому тазових кісток та маючи діабет!

Юітіро став знаменитим підкорювачем Евересту насамперед за свій перший в історії альпінізму спуск з вершини на гірських лижах у травні 1970 року.
За це його іноді називають “людиною, яка вперше з’їхала з Евересту на лижах”.

Всі досягнення Юітіро Міури були однаково “скромними”. У 1983 році він брав участь у програмі “Сім вершин” (сходження на найвищі точки всіх континентів) Ріка Ріджуея та Діка Басса і 30 листопада спустився на лижах гори Вінсон (5140 м) в Антарктиді. А 1985 року під його лижі лягли Ельбрус (5642 м) та Аконкагуа (6960 м).

Щодо нинішнього сходження. Гора Фудзі – найвища гора в Японії та один з найвідоміших символів країни. Висота цього слабко активного вулкана – 3776 метрів. Востаннє Фудзіяма вивергалась у 1707—1708 рр.

До тепер найстарішим альпіністом, який підкорив гору Фудзі, за даними агентства Кіодо та з посиланням на японську асоціацію альпінізму, є Тейіті Ігарасі, який піднявся на вершину 1988 року у віці 101 року та 10 місяців.

Як розповідало раніше BitukMedia, ветеран британської армії, який втратив обидві ноги в Афганістані, піднявся на вершину Евересту заввишки 8,849 метрів. 43-річний Харі Будда Магар став першою людиною з подвійною ампутацією вище коліна, яка підкорила найвищу гору світу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі