Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Кумедний збіг”: пенсіонерка з США на ім’я Барбі Оппенгеймер розповіла, як їй живеться цього літа

Важливо

Журналісти видання Slate знайшли американку на ім’я Барбара (Барбі) Оппенгеймер. Головне запитання – як їй живеться цього літа у світлі популярності кінопрем’єр – блокбастерів “Барбі” та “Опенгеймер”? Часом незнайомці вважають, що пенсіонерка розігрує їх, коли називає себе.

Про це розповідає Slate.

Це були незвичайні кілька літніх тижнів для професорки на пенсії та бабусі п’ятьох дітей Барбари Оппенгеймер з Ньютона, штат Массачусетс.

“Ті вихідні, коли фільми вийшли, мої друзі з коледжу по всьому світу надсилали мені повідомлення з усією тою дурницею, знаєте… “бомба і бомба, що вибухнула” (the bomb and the bombshell)”, – згадує жінка з гучним прізвищем. Задум запустити в кінотеатрах два блокбастери одночасно здається їй геніальним, адже “це справді повернуло людей у кінотеатри”.

Барбара Оппенгеймер була професором медицини в університеті Бостона, зараз вона пенсії. Прізвище Оппенгеймер подружжя носить не випадково: чоловік Барбари – син троюрідного брата вченого Роберта Оппенгеймера.

Американка розповіла, що в дитинстві любила називати себе Барбі, тому що на той час дівчатка були шанувальницями ляльок компанії Mattel. У підлітковому віці всі почали називати дівчину Барб – саме такий варіант імені Барбара поширений на середньому заході США, де вона зростала. Вже після закінчення університету вона почала використовувати ім’я Барбара.

В інтерв’ю пенсіонерка згадала, як нещодавно під час відпуски бронювала готель, адміністратор вирішив, що вона його розігрує. “Я назвала себе: “Барбі Оппенгеймер!” Чоловік відповів: “Ви мене разыгрываете?”

За словами Оппенгеймер, після прем’єри фільмів Грети Гервіг і Крістофера Нолана їй почали писати університетські друзі та інші знайомі з усього світу – кожен знайшов такий збіг кумедним.

Барбара та її чоловік переглянули обидві стрічки, але перш за все сходили на “Оппенгеймера” – хотіли дізнатися, яким у фільмі постає їхній далекий родич.

“Мені фільм сподобався. Він вимагає від людей замислитись над моральними питаннями, над тим, яку роль Оппенгеймер зіграв в історії. Він став героєм для багатьох, але в той самий час на нього обрушилось багато гніву. Я завжди відзначала, що в сім’ї мого чоловіка його можна було називати або не називати родичем — в залежності від ставлення до подій”, — відзначає вона.

Як розповідало раніше BitukMedia, іменну ляльку Barbie української фехтувальниці Ольги Харлан продали за $10,4 тис.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі