Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чернетку Стіва Джобса з рекламою першого комп’ютера Apple продали з аукціону

Важливо

Аркуш, на якому Стів Джобс розписав рекламний буклет комп’ютера Apple I, продали за 175 тис. доларів. Лот доповнили два полароїдні знімки робочого прототипу пристрою.

Про це повідомляє сайт аукціонного будинку PR Auction.

На чернетці, підписаній Стівом Джобсом, перелічені технічні характеристики комп’ютера, а також вказана адреса офісу Apple, який тоді був у гаражі прийомних батьків бізнесмена.

У тексті можна побачити характерні для реклами компанії момент. Наприклад, прості слогани. Так, Джобс назвав покупку Apple I “найкращою угодою” (Real Deal) для покупця.

Чернетка реклами. Внизу – адреса гаража батьків Джобса та першого офісу Apple. Фото – RR Auction

Ця рукописна чернетка відповідає оригінальній рекламі Apple-1, яка вперше була опублікована в липневому випуску журналу Interface Magazine 1976 року.

До чернетки аукціон також доклав два полароїдні знімки, які, судячи з усього, мали бути в рекламному буклеті Apple I. На них можна побачити сам комп’ютер, а також його інтерфейс. Джобс підписав одне із зображень, зазначивши, що воно було “нечітким, тому що камера хиталась”.

Знімки Apple I та його інтерфейсу. Фото – RR Auction

Лот виставив на PR Auction друг Стіва Джобса, який познайомився з ним ще у школі. За його словами, вони часто спілкувалися у той час, коли в гаражі розроблялися та тестувалися перші комп’ютери.

“Я зустрів Стіва Джобса у 8-му класі 1968 року. Він був новачком у школі та шукав когось, з ким можна провести літо, тому ми з ним швидко заприятелювали”, — розповів чоловік. Виставлені цьогоріч на торги речі дістались йому в подарунок як сувеніри.

Як розповідало раніше BitukMedia, pапечатаний на заводі iPhone першого покоління продали з аукціону за колосальні $63 356 — у понад 100 разів дорожче за його початкову ціну.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі