Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вийшов трейлер документалки Шона Пенна про війну в Україні (ВІДЕО)

Важливо

В Мережі зʼявився трейлер документального фільму Шона Пенна “Суперсила” про війну в Україні. “Суперсила України полягає в силі її лідера, її народу та, зрештою, її душі”, — йдеться в описі до трейлера. Премʼєра стрічки запланована на 18 вересня.

Стрічка “Суперсила” (Superpower) містить розмови з Президентом Зеленським у Києві на початку вторгнення. Президент розмовляє з режисером в укритті й каже: “Ми просто звичайні люди, які хочуть жити у своїй країні”. Пізніше Зеленський звертається через фільм Шона Пенна до всього світу: “Нам потрібно, щоб американці розуміли ціну, яку ми мусимо заплатити, щоб бути вільними”.

“Українці переможуть. Питання — якою ціною”, — каже Пенн у фільмі.

В ході роботи над документальним фільмом Шон Пенн та його знімальна група відвідали Україну сім разів. Пенн працював над фільмом разом з продюсером і режисером Аароном Кауфманом. Те, що планувалось як розповідь про шлях Володимира Зеленського від коміка до президента великої європейської країни, зрештою стало фільмом про війну і визволення.

Пенн вперше приїхав в Україну в листопаді 2021 року. Тоді побував у Києві та на Донбасі. Тоді ЗМІ вперше повідомили, що Шон Пенн планує зняти документальну стрічку про Україну. Сам кінематографіст офіційно про це не повідомляв. 

Пізніше актор перебував в Україні на початку російського повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року. З початком вторгнення рф Пенн заснував Community Organized Relief Effort (CORE) – благодійну організацію для допомоги українцям

8 листопада в Києві Шон Пенн передав Володимиру Зеленському свою статуетку “Оскар”. Сказав, що це “символічна дрібничка”, і попросив Зеленського повернути нагороду, лише коли Україна переможе. Натомість Шон Пенн отримав від українського президента орден “За заслуги” ІІІ ступеня.

В лютому “Суперсилу” показали на кінофестивалі “Берлінале-2023”. “Цей фільм — про краще у нас”, — так прокоментував тему свого фільму режисер, відповідаючи на питання про суперсилу українців та президента Зеленського. За його словами, Україна сьогодні — це сучасний аналог гурту “Бітлз”, який свого часу достукався до світу і закликав до миру.

Шон Пенн — американський актор та кінорежисер. Двічі лауреат премії “Оскар” – за роль у фільмі “Таємнича річка” (2004) та за роль у стрічці “Гарві Мілк” (2009).

Як розповідало раніше BitukMedia, Документальний фільм про війну Україні In The Rearview польського режисера Мацієка Хамели отримав головну нагороду на 30-му кінофестивалі Sheffield DocFest (Велика Британія).

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі