Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

10 хвилин на велосипеді – 111-річна довгожителька поділилася секретами

Важливо

Катеріна ван дер Лінден із Аделаїди відзначить цієї суботи 111 років. Жінку вважають найстарішою жителькою Австралії. Вона має 15 правнуків – і досі займається спортом.

Про це розповідає New York Post.

Катеріна народилася 1912 року у Нідерландах. І досі вважається не лише найстарішою австралійкою, але й найстарішою нідерландкою у світі. У 1955-му вона перебралася до Австралії разом з чоловіком.

За все життя вона змінила багато робіт – збирала виноград, була санітаркою в лікарні і працювала помічницею чи друкаркою клерків. Зараз вона має 10 внуків і 15 правнуків. Найстарша донька Маріелла каже, що у них у родині багато довгожителів. Але Катеріна дійсно побила рекорд.

“Мама мала тіку, то та також дожила до 110 років, але всі її брати, сестри, тітки, дядьки, усі прожили 60 чи 70 з чимось років. Тож, певно, десь у сім’ї є чудернацький ген,” – каже Маріелла.

Катеріна ж вважає своїм секретом активний спосіб життя. Вона і зараз любить відвідувати спортзалу та багато ходити.

“Коли я відчуваю себе стомленою, я підштовхую себе до роботи, думаю, треба зробити щось таке, щоб побачити, чи у мене ще лишилася та енергія, яка була раніше. Іноді я катаюся на велосипеді по 10 хв”, – каже Катеріна.

Як розповідало BitukMedia, aмериканка Елізабет Френсіс зі штату Техас нещодавно відзначила своє 114-річчя. Привітати жінку зібралися п’ять поколінь її родини. Однак сама Елізабет каже, що вважає себе ще дуже молодою.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі