Неділя, 12 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Водій автобуса зламав таємничий сейф книгарні, який не могли відкрити кілька десятиліть. А що всередині? (ВІДЕО)

Важливо

Книжкова крамниця в Балтиморі (штат Мериленд, США), яка разом з приміщенням успадкувала великий таємничий сейф, опублікувала публічний заклик до зломщиків сейфів. Завдання – відкрити сховище, якому 75 років. Розкрити схованку вдалося звичайному водієві автобуса.

Про це розповідає портал UPI.

Канадець Рік Аммаззіні, який працює водієм у Манітобі, розповів, що злом сейфів став його хобі близько 12 років тому, а інтернет-група ентузіастів-однодумців запропонувала йому прийняти виклик книжкової крамниці Red Emma’s Bookstore у Балтіморі. “Ти повинен піти і зробити це, писали вони. У відповідь я сказав, що зроблю, якщо мені заплатять за це”, — розповів чоловік в інтерв’ю CTV News.

Краудфандингова кампанія швидко зібрала 1300 доларів, необхідних Аммаззіні для поїздки. За словами водія, перший день спроби зламати замок був складнішим, ніж очікувалося. “Зазвичай на злом такого замка йде година або півтори. Я зіткнувся з деякими проблемами, замок працював не так, як мав би”, — сказав він.

Після першого дня невдалих спроб чоловік звернувся до своєї інтернет-спільноти і дістав кілька порад. “Наступного дня, маючи нові знання та підказки, я зміг відчути, як працює замок та його збої”, — розповів Аммаззіні.

Він провів у книжковому магазині цілий день, поки двері сейфа нарешті не відчинилися. “Я торкався циферблата 10 годин”, – сказав він. “Мої руки були насправді чорні від міді, так довго я торкався до нього”.

У магазині пообіцяли, що той, хто відкриє сейф, отримає половину вмісту, якщо всередині буде щось цінне. Але Аммаззіні виявив лише порожні дерев’яні ящики, кілька канцелярських скріпок та стару платіжну квитанцію. За словами ведмежатника-аматора, він не розчарований, адже взяв участь у цій справі заради досвіду.

“З практики я знаю, що там насправді ніколи нічого не буває”, — сказав канадець. “Власник магазину був дуже схвильований, він не відчував таких розчарувань, як я, коли відкриваю сейф, і там ніколи нічого немає… Він думав, що в його сейфі золото і діаманти”.

Як розповідало раніше BitukMedia, британська бібліотекарка на пенсії вирішила продати перші видання книг про Гаррі Поттера з автографами автора. Дві перші книги саги оцінили в тисячі фунтів. Жінка забула, що понад 20 років тому Джоан Роулінг зробила їй подарунок.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі