Четвер, 9 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Безстрашний собака врятував господиню від отруйної чорної мамби

Важливо

У селищі неподалік міста Дурбан, Південно-Африканська Республіка (ПАР), безстрашний пес побачив під столом смертоносну змію і попередив про це господиню.

Про це повідомляє Newsweek.

Собака Бенджі гавкав на щось під столом, який стоїть на подвір’ї будинку. Пес і раніше знаходив на території ділянки змій і попереджав господиню, тому жінка одразу звернулася до ловця змій Ніка Еванса. “Зазвичай я вкрай скептично ставлюся до прохань впіймати змію, яку навіть не бачили. Але я знаю цього собаку і був на цій ділянці, тож зрозумів, що краще перевірити”, — розповів змієлов у своєму дописі на Facebook.

Еванс, який володіє бізнесом з видалення та переселення змій, приїхав на виклик. Подивившись у щілину між дощок під столом, він справді виявив там змію, яку відчув пес Бенджі. Спочатку змієлов вирішив, що то мозамбіцька кобра, яких він вже зустрічав на цій ділянці. Але, відсунувши дошки, побачив, що на територію ділянки заповзла отруйна чорна мамба. Евансу вдалося впіймати змію. Її довжина становила близько двох з половиною метрів.

Фото – Facebook/Nick Evans- Snake Rescuer

За словами змієлова, ця ситуація показала, як важливо прислухатися до домашніх вулюбленців. На його думку, якби господиня вчасно не звернулася по допомогу, отруйна змія могла б виповзти з-під столу та вкусити Бенджі. І це щонайменше.

Чорна мамба – африканська змія, довжина якої може перевищувати три метри. Її отрута вважається дуже небезпечною. Потерпілий зазнає пекучого болю, місце укусу розпухає, розвивається периферичний параліч. Без протиотрути смерть укушеного неминуча.

Чорна мамба – вважається дуже небезпечною.

Як розповідало раніше BitukMedia, у самок змій знайшли клітор. Йдеться про орган, який за своїми функціями і будовою є точним аналогом клітора ссавців. Його призначення, як припускають фахівці, аналогічне — приносити задоволення в процесі спарювання.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі