Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Бажаєте полуниці? – популярна ягода покращує мислення

Важливо

Полуниця покращує когнітивні функції у літніх людей, але й знижує тиск. Також вона підвищує рівень антиоксидантів. До такого висновку дійшла у своєму дослідженні Шірін Хушманд із американського Університету штату Каліфорнія в Сан-Дієго.

Про це повідомляє UPI.

Результати рандомізованого клінічного дослідження були представлені у липні на конференції Nutrition 2023, щорічному зібранні Американського товариства з харчування.

Експеримент включав 35 здорових чоловіків та жінок у віці від 66 до 78 років. Протягом восьми тижнів вони споживали 26 грамів порошку з полуниці. Його виготовили шляхом осушування холодом – ліофілізації – ягід, і кількість була еквівалентною двом порціям полуниці щоденно.

Після споживання полуниці призвело до того, що швидкість когнітивної обробки зросла на 5,2%, систолічний артеріальний тиск знизився на 3,6%, а загальна антиоксидантна активність зросла на 10,2%.

Полуниця сприяла і схудненню – окружність талії зменшилася на 1,1%.

Як повідомляло BitukMedia, аби збільшити шанси на виживання пацієнток з раком молочної залози, співробітники Массачусетського технологічного інституту (MIT) розробили портативний ультразвуковий сканер. Він дозволяє виконувати візуалізацію у будь-який час і знаходить пухлини ранніх стадіях.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі