Неділя, 19 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Закарпатці врятували лелеку із відкритим перелолом крила

Важливо

Небайдужі мешканці міста Хуст на Закарпатті підібрали лелеку із відкритим переломом крила. Ветеринари Берегівського громадськиого Центру “Кожен Може Допомогти” надали допомогу птаху.

Про це повідомив волонтер Леонід Покритюк у Facebook.

Птаха, якого волонтери уже назвали Лайкі, підібрали небайдуже перехожу у хусті. Опіку над ним взяла  громадська волонтерська платформа швидкого реагування “Кожен Може Допомогти”.

У птаха діагностували відкритий перелом ліктьової та променевої кісток. Місцевим ветеринар зафіксував поламани кістки шпицями. Тепер, аби птаху не надокучали мухи, його помістили у намет із протимоскітною сіткою.

Лікування лелеки з відкритим переломом на Закарпатті
Фото: Леонід Покритюк/facebook

В організації під опікою уже є один лелека Джонсон. Також раніше у центрі був лелека Байді. Минулого жовтня він робив невдалі спроби самостійного польоту, але тепер призвичаївся до дикої природи і рідко навідується до волонтерів.

Як повідомляло BitukMedia, yкраїнські військові врятували червонокнижного птаха – шуліку чорного. Його ледь не загризли собаки. Один із військових-рятівників попросив дати птаху його позивний – “БТР”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі