П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Норвежський голова громади приїхав велосипедом в Україну – зібрав пів мільйона гривень для ЗСУ

Важливо

Йонас Андерсен Саєд – голова громади Сокндаль  у Норвегії подолав шлях до України на велосипеді. Приїхав до Залозецької громади на Тернопільщині. Таким чином він збирав донати на ЗСУ.

Про це розповідає Суспільне.

Саєд витратив на поїздку 11 днів, за які подолав 1,8 тис. км.

Норвежецб розповідає, що познайомився у Норвегії із чоловіком, який знає селищного голову Залозецької громади Андрія Ногу. Нога і Саєд знайомі уже близько року. Тож норвежець вирішив провідати свого українського колегу та привезти подарунки.

За тиждень український та норвежський голови громад узгодили проєкт – і Саєд вирушив у дорогу. Громади домовилися про різноманітну співпрацю.

“Цей шлях є і символічним актом солідарності, і способом зібрати гроші для українських героїв, які борються за демократію та свободу, шлях, яким рухається молодь України”, – каже Саєд.

Голова громади Сокндаль привіз разом із собою авто, яке купив норвезький фонд “Автомобілі для України”. Його передадуть на Запорізький напрямок.

Як розповідало BitukMedia, xірург із України Сергій Митневецький 30 років працював у Австралії. Заради допомоги українським військовим він ражом з дружиною-волонтеркою приїхав до Дніпра і уже провів 18 надскладних операцій.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі