Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

15 тис. км – український лікар повернувся з Австралії для порятунку військових

Важливо

Хірург із України Сергій Митневецький 30 років працював у Австралії. Заради допомоги українським військовим він ражом з дружиною-волонтеркою приїхав до Дніпра і уже провів 18 надскладних операцій.

Про це розповідають Вікна.

Лікар Митневецький 30 років жив і практикував у австралійському Мельбурні. Але не зміг лишатися осторонь війни в Україні. Тож подолав 15 тис. км і разом із дружиною приїхав до Дніпра.

Усі 18 складних пацієнтів Сергія здорові. Із кожним він підтримує зв’язок. Дружина лікарі також допомагає військовим – зайнялася волонтерством.

Сергій каже, що дивується, як швидко українські цивільні лікарі змінили кваліфікацію і стали військовими. Вони передають досвід колезі із Австралії.

Подружжя не може залишатися в Україні надовго, адже на Сергія чекають пацієнти в Австралії. Однак чоловік обіціяє повернутися.

Як розповідало BitukMedia, 44-річний військовий ЗСУ Роман Єрмоленко із Дніпропетровщини пережив 68 операцій, 60 переливань крові та надскладну реконструкцію обличчя з допомогою титанових протезів. Все це стало наслідком російського обстрілу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі