Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У полоні втратив обидві ноги – львівські лікарі встановили протези розвіднику

Важливо

Лікарі Національного реабілітаційного центру “Незламні” встановили протези 32-річному розвіднику Івану Дзюбі. Він втратив обидві ноги у полоні.

Про це “Незламні” розповіли у Facebook.

Спершу група Івана несла службу в Бахмуті, а взимку їх перекинули під Соледар. У першій же вилазці на новому місці їх помітили і почали обстрілювати, перекрили шляхи для відступу. Розвідники тиждень переховували у лісосмузі. На восьмий день вирішили здатися. Потрапили в полон до “вагнерівців”. Одного українського військового розстріляли, двох, серед яких був Іван, взяли в полон.

За 13 днів після катувань у полоні у Івана розвився некроз. Потім його передали українській стороні – без двох ніг і пальця на руці.

У центрі “Незламні” на базі Першого медоб’єднання Львова – найбільшої медичної установи України чоловікові встановили протези, зараз він вчиться на них ходити.

Співробітники центру відзначили співпадіння – розвідника звати так же само, як українського дисидента Івана Дзюбу, який теж пережив катування росіян.

Як розповідало BitukMedia, xірург із України Сергій Митневецький 30 років працював у Австралії. Заради допомоги українським військовим він ражом з дружиною-волонтеркою приїхав до Дніпра і уже провів 18 надскладних операцій.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі