Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Крилатий “БТР” – українські військові врятували рідкісного птаха (ВІДЕО)

Важливо

Українські військові врятували червонокнижного птаха – шуліку чорного. Його ледь не загризли собаки. Один із військових-рятівників попросив дати птаху його позивний – “БТР”.

Про це розповідає ТСН.

Шуліка бився із собаками на узбіччі і, кажуть військові, почав програвати. Собаку відігнали, а шуліку доправили до Дніпра.

“Відігнав собак, дивлюся, крило перебите, але наче дихає, живий, оченята ті горять. Шкода. Я взагалі тварин люблю, ми не могли його лишити. Попросив назвати моїм позивним БТР. Така була історія, ми тварин не лишаєм”, – розповідає військовий-рятівник.

Зараз птаха готують до операції. Кажуть, можливо, доведеться ампутувати частину крила. Потім його розмістять у реабілітаційному центрі. Там шуліка зможе створити пару або виховувати пташенят, якщо таких знайдуть.

Як розповідало BitukMedia, громадська організація Ukrainian Bat Rehabilitation Center врятувала у Харкові кажанів, яких будівельники замурували у стінах заживо. Альпіністи утеплювали будинок і ненароком перекрили щілини, із яких рукокрилі вибиралися на волю. На щастя, власники квартири виявилися людяними.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі