Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Підробити неможливо – як і чому змінюють акцизні марки

Важливо

Із 1 вересня 2023 року українські підприємці мають використовувати акцизну марку нового зразка для підакцизних товарів. Її зміна відбулася вперше за 10 років. Акцизна марка віднині не поступається за рівнем захищеності грошовим банкнотам, а вартість її не зросла. В Україні планують виробляти до 3,8 млрд штук таких марок на рік.

Про це повідомляє Поліграфічний комбінат “Україна” на сторінці у Facebook.

Кабінет Міністрів України у червні цього року затвердив нові зразки марок акцизного податку. Аби унеможливити підробку, право інтелектуальної власності на них буде належатиме виключно державному підприємству Поліграфічний комбінат «Україна».

ДП відзначає, що вартість нових марок лишилася в межах уже усталеної – 35 копійок для алкогольних напоїв та 16 копійок для тютюну. Тож наповнення державного бюджету буде відбуватися не за рахунок виробників, постачальників чи покупців, а за рахунок виведення із обігу контрафактної, фальсифікованої продукції. Збільшення надходжень до бюджету обіцяють у розмірі десятків мільярдів грн.

Захисний графічний дизайн нової акцизної марки включає комплекс явних та прихованих елементів захисту, регламентованих Директивою Європейського парламенту і Ради 2014/40/ЄС від 03.04.2014, її Імплементаційним рішенням № 2018/574 від 15.12.2017, а також стандарту Міжнародної організації із стандартизації (ISO) 22382:2018. Тож у Поліграфічному комбінаті “Україна” називають запровадження нової акцизної марки шляхом у Європу.

Як розповідало BitukMedia, ветеран російсько-української війни Роман Пелех відновлює зниклий традиційний український алкогольний напій – контабас. Його виготовляють на основі смородинових бруньок. Рецепт знайшли у старезному зошиті на Закарпатті.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі