Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Можна їсти безкоштовно – на Закарпатті проводять самозбір черешні

Важливо

Власник фермерського господарства Микола Петрунь у селі Часлівці Ужгородського району вперше проводить самозбір черешні. Каже, вдень його сад відвідують 150 людей. Їсти черешню на фермі можна безкоштовно, платити треба лише за те, що береш із собою.

Про це розповідає Суспільне.

Петрунь розповідає, що відкрити свій сад для самосбору планував давно. Коли привозив ягоди й фрукти продавцям, то ті могли не взяти, бо плоди були надто стиглі. Також в сезон плоди швидко достигають і псуються.

“Потім думаю, а чому б не зробити нехай люди йдуть та самі збирають. Я дуже радий і всім фермерам кажу: хлопці, пускайте людей, нехай йдуть збирають. Так, трішки ціна, трішки, ви думаєте, що багато поїдять, але не багато поїдять. Може, більше гілок зламають, але ми то відновимо. Але наші люди культурні, я бачу, що один одному дають попередження, якщо хтось не так себе поводить. Я дуже задоволений нашими гостями”, – розповідає фермер.

Через два тижні на його фермі буде самозбір абрикосів, а пізніше – персиків. До Петруня на ферму приходять як переселенці із Донбасу, так і волонтери.

Як повідомляло BitukMedia, двоє товаришів із містечка Мена на Чернігівщині Валентин Боженов та Василь Кондаков започаткували пекарню “ХлібОк”. Там печуть хліб лише за старовинними монастирськими рецептами, без розпушувачів та поліпшувачів. Для цього об’їздили ченців не лише в Україні, а й закордоном.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі