Субота, 18 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Волонтерка заснувала бренд прикрас із гільз задля допомоги коханому

Важливо

Волонтерка із Тернополя Ольга Данченко продає прикраси із відстріляних в російсько-українській війні гільз. Проєкт “Сталева сотня” заснувала із батьком українського військового Сергія Коновала. Із Сергієм жінка познайомилася на фронті і закохалася у нього. Прикраси роблять, аби допомогти його роті.

Інтерв’ю із жінкою взяли журналісти ШоТам.

До війни Ольга розвивала дитячий табір. Потім стала волонтеркою і почала допомогаті роті “Сталева сотня” – 2 роти 2 батальйону 67 окремої механізованої бригади. Одного разу вирішила приїхати на фронт до своїх підопічних. Там познайомилася із командиром роти Сергієм.

“Я їхала на декілька днів, а лишилася на 4 місяці. Там уперше я побачила Сергія, і щось йойкнуло”, — пригадує жінка.

Ольга і Сергій дізналися, що обоє народилися у Тернополі, але познайомилися лише на фронті.

“Від нього віє такою чоловічою енергією, і це дуже насправді підкорило моє серце”, — каже Ольга.

Сергій певний час поводився стримано, але його зачепило те, що жінка старалася заповнити усі потреби його підрозділу.

Повернувшись додому, Ольга перевезла речі Сергія до себе додому.

“Ми вже живемо разом — я і його речі”, – каже.

Зараз із батьком Сергія створюють персні, сережки, браслети, кулони та брелоки з відстріляних гільз. Вироби побували уже в різних країнах світу.

“Я побачила каблучку, вирізану з гільзи, як просто знак приналежності і згадки про війну. Ну, якось хотілося мені якусь таку прикрасу, використати ці гільзи як вторинну сировину і надати їм нове красиве життя”, — Ольга Данченко, волонтерка.

Разом із батьком Сергія Оля зробила 10 пробних каблучок і виклала в інтернет.

“Буквально за дві години в мене викупили всі каблучки. Люди почали торгуватся, викупляти їх. Я побачила попит, і, власне, так ми створили наш бренд “Сталевої сотні”, — Ольга Данченко, волонтерка.

Cтаршого чоловіка також звати Сергій. Він розповів Суспільному, як виготовляє прикраси.

“У мене є три болгарки різної потужності, різного діаметру. Вулканітики відрізаються, відрізати треба також одразу з подачею холодної води, бо латунь міняє колір, коли нагрівається, а потім це все шліфувати та полірувати. Найскладніше – це 2-міліметрову заготовку втримати в руках, коли її обробляєш болгаркою”, – каже чоловік.

Як повідомляло BitukMedia, yкраїнський композитор Роман Григорів зіграв соло на ракеті реактивної системи залпового вогню БМ-27 “Ураган”. Григорів створив три композиції, які виконав у супроводі оркестру “Київська камерата”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі