Вівторок, 7 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Дослідники запропонували добувати цінні метали з вулканічної магми

Важливо

Магма вулкана може допомогти задовольнити попит “зеленої” економіки. Науковці запропонували видобувати цінні метали з вулканічної магми, одночасно виробляючи геотермальну енергію. Про вилучення ресурсів з вулканічного газу поки не йдеться, але їх видобуток з нижчих шарів має реальний потенціал.

Про це пише The Guardian.

Вулканічна магма багата металами, причому активні вулкани, наприклад, вулкан Етна в Італії, щодня викидають близько 20 тонн міді та 10 кг золота у вигляді вулканічних газів.

Близько 2 тис вулканів у всьому світі потенційно можуть стати джерелами сировини. Діючі або сплячі вулкани є принаймні в 15 європейських державах. А отже, вони можуть бути придатними для видобутку металів і геотермальної енергії.

При цьому величезне зростання попиту на метали є однією з перешкод на шляху до низьковуглецевого майбутнього, оскільки традиційні способи видобутку енерговитратні та завдають шкоди навколишньому середовищу.

Як розповідало раніше BitukMedia, китайські науковці І Ян та Сяодун Сонг із Пекінського університету припускають, що внутрішінє ядро Землі могло зупинитися у своєму обертанні і навіть почати обертатися у напрямку, протилежному планеті. Такого висновку науковці дійшли після спостережень за землетрусами.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі