П’ятниця, 17 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Епічна історія – кота цілий рік знімали із магазинної вивіски (ВІДЕО)

Важливо

У Житомирі кота рік не могли зняти із магазинної вивіски. Він вмощувався на неї, кричав, а як тільки прибували рятувальники, тікав. Малий хуліган бентежив ціле місто.

Історію пригоди розповідає Суспільне.

“Не передати, як ми змучилися з цим котом, – каже керівниця магазину. – На нас сипалися звинувачення від житомирян – нам казали, що ми – живодери, що ми знущаємося з тварин. Люди написали заяву на нас в поліцію, поліція до нас приходила розбиратися2, – бідкається керівниця магазину Світлана.

Рік тому на вивісці оселилася зграя котів – чорний, у сірі плями та рудий. Саме рудий завдав найбільше клопоту.

“Він по буквах вивіски ходив, потім йшов назад – проходив по невеликому парапетику, а далі за магазином у нас є пожежна драбина, і він по тій драбині спускався”, – розповідає Світлана.

Рятувальники використовували для підйому на вивіску спеціальну “вишку”, але спіймати кота не могли. Коли ж це зрештою вдалося і його повернули жінці, яка назвалася власницею, за кілька днів рудий знову волав на вивісці.

 “Що тільки рудий кіт не робив на тих буквах вивіски – він там гуляв, він на них висів, він спав на самому вершечку літери “І”, а прокинувшись, починав несамовито кричати – вдень і ввечері. Уявіть: надвечір я отримую відео від знайомих, які зафільмували, як він і чорний кіт сидять і кричать. Поки я приходжу – їх уже немає”, – розповідає Світлана.

Житомиряни кидали коту булочки та іншу їжу, аби підгодувати, намагалися спіймати сачками, але спіймати його вдалося. Як тільки він бачив «люльку» із рятувальником, швидко накивав п’ятами. А магазину доводилося щоразу, не зважаючи на відсутність результату,  платити за виклик.

Коли на місце 25 червня прибула місцева зоозахисниця Людмила Охотнікова, ні поліція, ні пожежники не захотіли приїжджати до кота. Довелося із перехожих назбирати 2 тис. на приватну машину із “вишкою”. Людмила встановила котоловку, і наступного дня туди впіймався чорний кіт – щоправда, він одразу втік на складі у зооволонтерів.

27 червня Людмила піднялася встановити котоловку на рудого. В руках у неї був корм. Кіт пішов до рук і опинився в пастці.

«Я наполовину залізла на цей дах – однією рукою трималася за металеву конструкцію, в другій руці в мене був вологий корм. Він потягнувся, щоб з’їсти, я його схопила за шкірки і затягла всередину та запхнула в котоловку”, – каже Людмила Охотнікова.

Вона відразу відвезла його до ветеринара на кастрацію. Тепер найпопулярнішому коту Житомира шукають нову родину – старим господарям повертати його не хочуть.

Як розповідало BitukMedia, Гацек, кіт-безхатько, прославив себе і рідне місто Щецин, що на північному заході Польщі. Туристи приїжджають навіть з-за кордону, щоб побачити популярного кота. Як і належить туристичному об’єкту, кота позначили на Google Maps і він отримав високу оцінку відвідувачів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі