Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Собака привів сусідку до непритомного господаря і врятував йому життя

Важливо

У Великій Британії собака для допомоги глухим людям на ім’я Вів врятувала життя своему господареві. Пес покликав на допомогу сусідку.

Про це розповідає Metro.

Інцидент стався з 60-річним Стівеном Даком з міста Дарлінгтон. Чоловік гуляв з собакою-помічником Вів у парку й присів на лавку, коли раптом відчув себе зле. Він знепритомнів і впав на землю. Собака Вів не проходила спеціальні тренування з правильної поведінки у критичних ситуаціях, але одразу спробувала привернути увагу перехожих.

Дорогою вона зустріла Еллі, сусідку господаря. Жінка саме йшла додому з роботи, коли побачила, як Вів неспокійно метушиться на вулиці. Собака підбігла до знайомої жінки і загавкала. “Я пішла за нею, і вона привела мене до стежки, де лежав Стівен”, — розповіла Еллі.

Жінка не змогла зрушити Стівена з місця, тому побігла по допомогу до іншого сусіда. Коли вони повернулися до непритомного Дака, Вів сиділа біля його ніг. Сусіди викликали бригаду швидкої допомоги, а потім зателефонували дружині Стівена – її номер телефону був вказаний на нашийнику собаки.

Коли Стівен прийшов до тями, то побачив поряд із собою парамедиків та дружину. Його терміново доправили до лікарні, де лікарі надали йому допомогу. Вже невдовзі він зміг повернутися додому, відбувшись лише кількома порізами та синцями.

Фото – Caters News Agency

Стівен розповів: “У своїй ролі собаки, яка чує (за глухого господаря, – ред.), вона не навчена звертатися по допомогу, якщо я впаду. Вона могла так само легко втекти додому або просто втекти, але вона залишилася зі мною і дочекалась допомоги, що лише свідчить про тісний зв’язок між нами”.

Вів, трирічна собака породи кокапу, потрапила в дім Стівена минулого року. Її рекомендувала організація “Собаки, які чують, в допомогу глухим людям”.

Як розповідало раніше BitukMedia, службовий собака на ім’я Сторм був нагороджений медаллю за два героїчні вчинки. Спочатку він врятував від грабіжників господиню, а через три роки – від вогню двох котів. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі