Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Медаль для Сторма: собака врятував господиню від грабіжників, а котів – від вогню

Важливо

Службовий собака на ім’я Сторм був нагороджений медаллю за два героїчні вчинки. Спочатку він врятував від грабіжників господиню, а через три роки – від вогню двох котів. Поліцейські були вражені хоробрістю пса.

Про це повідомляє The Mirror.

Господиня Сторма, 64-річна Карен Кросбі з міста Ліверпуль (Велика Британія) розповіла, що у 2019 році пес врятував її від грабіжників, які вдерлись до будинку. Собака породи аляскинський маламут почув, що в будинку порпаються чужі, і прогнав їх. Нічого з награбованого злодії не прихопили.

Пізніше, вже у травні цього року, Сторм витяг двох котів Кросбі з палаючого будинку. Коли будинок наповнився ядучим димом, маламут виштовхнув пухнастих на вулицю через вікно, а сам пішов до іншої кімнати чекати на порятунок. “Поліція була настільки вражена, що особисто відвезла Сторма до ветеринара, щоб перевірити, чи не надихався він димом і чи не постраждав. Співробітник поліції не відходив від нього ні на крок і сказав, що він не гірший за навченого поліцейського собаку”, — розповідає Кросбі.

Втятований кіт. Фото -Karen Crosby/SWNS

Благодійна організація із захисту тварин Blue Cross нагородила Сторма медаллю за хоробрість та героїзм. У щорічній номінації маламут посів перше місце, випередивши 650 інших домашніх вихованців. “Це був дуже складний вибір, але Сторм посів перше місце. Він дивовижний вихованець, який є цінним членом сім’ї”, — каже виконавчий директор організації Кріс Берджес.

Сторм вже довгий час допомагає своїй господарці справлятися з повсякденними завданнями. У Кросбі остеохондроз, слабка чутливість лівої ноги, проблеми із зором, шум у вухах та астма. Пес повідомляє жінку, якщо їй дзвонять, і допомагає переходити дорогу. Він також здатний відчувати наближення нападу астми. “Сторм – мій герой у всьому, що він зробив і продовжує робити”, – стверджує господиня.

Як повідомляло раніше BitukMedia, англійський бульмастиф Дюк став батьком для покаліченого порося Айвана. Дивний випадок міжвидового усиновлення стався в притулку Brightside Farm Sanctuary в австралійському штаті Тасманія. Але на це здатен не кожен собака, – попереджають зоологи.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі