П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На аукціон виставили скелет пращура лох-неського чудовиська

Важливо

На аукціон Sotheby’s виставили скелет плезіозавра. Доісторична тварина існувала 190 млн. років тому. Через його форму аукціоністи назвали скелет “Нессі”.

Про це повідомляє The National.

В описі до лоту сказано, що рештки динозавра знайшли у 1990 році у графстві Глостершир. Це зразок Юрського періоду, який ідеально зберігся донині. За попередніми розрахунками скелет плезіозавра оцінюють у 600—800 тис. доларів, але якою буде справжня вартість, стане зрозуміло після торгів 26 липня у Нью-Йорку.

Через форму кістяка аукціоністи назвали скелет “Нессі”. У Sotheby’s вважають, що силует прадавньої рептилії повторює форми лох-неського чудовиська. Обидві істоти родом з одного регіону, проте озеро Лох-Несс, що у Шотландії, утворилося набагато пізніше, ніж загинула ця істота, пілкреслили представники аукціонного будинку.

Фото – EPA

“Лох-неське чудовисько” або, як його ласкаво називають Нессі, мешкає, як вважається, в озері Лох-Несс у Шотландії. Зазвичай його описують як велику істоту з довгою шиєю. Широку популярність лох-неське чудовисько здобуло 2 травня 1933 року. Цього дня газета Inverness Courier опублікувала свідчення власників місцевого готелю, подружжя Маккей, які нібито особисто бачили монстра. У 30-ті роки минулого століття відзначається перша хвиля пошуків Нессі. Тоді ж було зроблено першу “фотографію” істоти.

Фото – Keystone/Getty Images

Після цього десятки очевидців стали запевняти, що теж зустрічалися з таємничим мешканцем Лох-Несса, проте ніхто не зміг довести його існування.

Як розповідало раніше BitukMedia, одну з найстаріших скам’янілостей шлункового каменю виявили на пляжі у Великій Британії палеонтологи. Твердій грудці у формі кулака близько 150 мільйонів років. Вона утворилась в шлунково-кишковому тракті гігантської доісторичної рептилії.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі