Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Лікарі приєднали голову хлопчику після аварії

Важливо

Ізраїльські хірурги медичного центру “Хаддаса” допомогли 12-річному палестинському хлопчику Сулейману Хассану. Дитина потрапила в аварію і пережила те, що зветься “внутрішнє обезголовлювання”.

Про це повідомляє New York Post.

Сулейман мешкає на Західному березі річки Йордан. Він їхав на велосипеді, коли потрапив під машину.

Хлопчик пережив те, що називають атланто-потиличним вивихом. Атлант – це перший хребець шиї, на якому рухомо тримається людська голова. В результаті аварії, кажуть лікарі, голова Сулеймана майже повністю відірвалася від шиї.

Лікар Охад Ейнав, який проводив операцію, каже, що лікарям довелося використати пластини і фіксатори, аби закріпити голову у природному положенні. Операція тривала кілька годин.

Хлопцю давали 50% на виживання. Операція відбулася у червні, але лікарі чекали місяць, аби оголосити результати. Хассана нещодавно виписали з лікарні з цервікальною шиною і будуть спостерігати за його подальшим одужанням. Весь час, поки хлопець був у лікарні, від нього не відходив батько.

Лікарі кажуть, що хлопець не має неврологічного розладу чи моторної дисфункції, хлопець нормально ходить, а його мозок нормально сприймає інформацію від органів чуття.

Як повідомляло BitukMedia, лікарі Тернопільської дитячої клінічної лікарні врятували 16-річного юнака на ім’я Павло, який потрапив у ДТП. Реніаматологи 20 днів боролися за його порятунок. Через три місяці хлопець сам прийшов подякувати лікарям.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі