Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На пляжі намагаються упіймати видру, яка викрадає серфи (ВІДЕО)

Важливо

Співробітники служби диких тварин у американському місті Санта-Круз, у штаті Каліфорнія, намагаються вловити 5-річну самицю-видру. Вона уже тричі за вікенд викрала дошку для серфінгу і вирушила на ній у море.

Про це повідомляє UPI.

Представниця каліфорнійської морської видри Видра 841 народилася в неволі в океанаріумі Монтерей-Бей. Після того, як її відлучили від грудей, її випустили в дику природу.

У 2021-му помітили, що тварина має інтерес до плавзасобів, як то каяка та серф-борди, і намагається на них залізти.

Чиновники кажуть, що поведінка 841-ї з часом посилилася, і видра стала більш агресивною. Вона не просто намагається вилізти на борди, вони атакує їх і лишає сліди укусів. Тепер її намагаються упіймати і повернути в акваріум. Але це не просто.

“Видра дуже талановито від нас тікає”, – каже Джессіка Фуджі, менеджер програми морських видр в океанаріум Монтерей-Бей.

Каліфорнійські морські видри є видом, що перебуває під загрозою зникнення і зустрічається лише уздовж центрального узбережжя Каліфорнії. Колоністи винищували їх, поки заборону на полювання не ввели в 1911-му. Сьогодні живими лишаються лише 3 тис. особин.

Як повідомляло BitukMedia, тікаючи у дику природу з ферм, колись одомашнені норки здатні заново “відрощувати” мозок. Такий висновок зробили дослідники з Інституту поведінки тварин Макса Планка. Тобто, так званий, ефект одомашнення обротний, принаймні, в норок.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі