П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

10-річна волонтерка з Японії відвідала Миколаїв, щоб поспілкуватися з дітьми

Важливо

10-річна японська волонтерка Міраі Шіраіші відвідала 10 та 11 липня Миколаїв. Вона збирає історії дітей, постраждалих від війни.

Про це повідомляє Укрінформ.

Міраі подорожує Україною в межах проєкту “Дитячий погляд на не дитячу війну”. Метою подорожі японської волонтерки є збір дитячих історій, які пережили жахи війни.

В Ужгороді на Закарпатті Міраі зустрілася із українською гімнасткою Олександрою Паскаль. Саша втратила ногу через ракетний обстріл росії, але продовжує виступати, використовуючи протез. Це було перше місто в Україні, де побувала волонтерка.

Потім японська волонтерка відвідала Бучу під Києвом. Там вона зустрілася із учнями двох шкіл.

10 та 11 липня Міраі побувала у Миколаєві. дівчинка, разом із делегацією, відвідали зруйновані російськими окупантами об‘єкти інфраструктури міста, зокрема ліцей ім. Миколи Аркаса та будівлю Миколаївської ОВА. А також оглянули мурал, створений неподалік зруйнованого росіянами будинку, в якому загинув маленький хлопчик.

Також Міраі відвідала дитяче містечко “Казка” та поспілкувалася із батьками-вихователями дітей сиріт. Діти розповіли японській гості про війну. Потім діти разом розважалися на атракціонах.

Як повідомляло BitukMedia, iз початку російського повномасштабного вторгнення 41-річний успішний японський бізнесмен Піка Худжо Хідето покинув справу та приїхав в Україну волонтерити. Вже майже рік він мешкає в одному із прихистків для переселенців у Дніпрі. Його знають за ім’ям Піка.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі