Четвер, 18 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Втратила ногу після обстрілу – 7-річна українка перемогла на змаганнях з гімнастики

Важливо

7-річна Олександра Паскаль перемогла на змаганнях із гімнастики у Чорноморську на Одещині, виступаючи із протезом ноги. Дівчинка втратила кінцівку після російського обстрілу минулого року.

Про перемогу маленької героїні розповіла уповноважена президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук у Facebook.

“Олександра Паскаль, що торік втратила ногу від рашистського ракетного обстрілу Одещини, взяла участь у своїх перших змаганнях”, – написала Герасимчук.

“Я дивилася і не могла повірити, як швидко вона реабілітувалась! А найголовніше, яка потужна мотивація має бути у 7-річної дівчинки, щоб так реактивно повернутися в художню гімнастику з протезом ноги!” – продовжила вона.

Олександра постраждала від російського ракетного удару 16 травня минулого року. Тоді родина перебувала на базі відпочинку у селищі Затока на Одещині. Плита будинку впала на ногу Саші та роздробила кістки. Також дівчинка отримала відкритий перелом руки, травму голови, перелом чотирьох ребер та множинні поранення.

Дівчинка 15 днів перебувала у медикаментозній комі, але врятувати її ногу не змогли. Саші зробили численні операції та встановили протез. Чотири місяці дівчинка навчалася ходити заново. Реабілітацію дівчинка проходила в Австрії. У березні цього року Саша отримала найсучасніший біонічний протез.

Як повідомляло BitukMedia, Олександр Будько, рівнянин, який втратив обидві ноги на війні, став обличчям модного бренду Indposhiv. Окрім того, боєць батальйону “Карпатська Січ” побував на Каннському кінофестивалі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі