Середа, 1 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Польщі подружжя українських військових презентувало виставку своїх робіт

Важливо

Фотографка із Луцька Ірина Пшенюк та її чоловік Павло Зайченко – творчий дует Vony Razom – презентували у польській Варшаві виставку своїх робіт під назвою 333″. Обоє зараз служать у ЗСУ, і таким чином продемонстрували своє бачення війни.

Про це повідомило у Facebook Посольство України у Польщі.

Виставка тривала  з 27 травня до 2 червня у галереї Nizio Galeria. 

Vony Razom присвятили роботи постраждалим під час війни українським містам. Образи картин, кажуть, розкривають тему українського оберега – ляльки-мотанки.

“Кожен українець та кожна українка сьогодні, як лялька-мотанка, як “безликі” обереги нашої країни. Кожен зазнав втрат, але знайшов місце на цій війні”, – кажуть художники.

Усі фото – Посольство України в Польщі/facebook

З іншого боку, не можливо також знати в обличчя всіх героїв, які обороняють Україну. Але можна відчувати разом із ними, вважає подружжя митців.

Фотокартини від тандему “Vony Razom”, крім Польщі побували уже на виставках в Португалії, Швейцарії, Нідерландах та Японії.

Як повідомляло BitukMedia, yкраїнська делегація створила незалежний павільйон на Biennale Architettura — найбільшій архітектурній виставці світу у Венеції. Команда учасників представила проєкт DNC Ucraino. Він пропонує подорож через простір та час ключовими історичними моментами України. Україна була представлена на заході вперше за 10 років.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі