Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Люди виявилися не єдиними, хто роздягається перед сексом (ВІДЕО)

Важливо

Вчені з Віденського університету (Австрія) виявили ще один вид, якому доводиться витрачати час на роздягання, перш ніж приступити до продовження роду. І для людей, і для павутинних кліщів це вимушена “виробнича” необхідність. Йдеться про дивний шлюбний ритуал, не схожий на поведінку жодного виду тварин.

Про це розповідає CNN.

Дослідники уважно придивилися до павутинних кліщів і знайшли багато спільного з людиною. Принаймні в тому, що стосується сексу. Виявилося, що павутинні кліщі теж роздягають самку перед спарюванням.

Справа в тому, що до певного моменту самки павутинних кліщів носять такий собі панцир. Коли ж досягають статевої зрілості, то починають його скидати. Повітря заповнює зазор між старою і новою шкірою, забарвлення самок набуває сріблястого відтінку. І самці за цим моментом дуже уважно стежать.

Самцю павутинних кліщів принципово першим покохатися з самкою — тому що саме перший партнер стане батьком всього потомства самки. Тож потенційні татусі стежать за самками кілька годин, доки ті не починають “дорослішати”.

Відчувши, що момент настав, прудкий самець кидається на самку та активно здирає з неї стару шкіру. Вчені зняли процес на відео. Виглядає це ефектно: він барабанить лапами по самці, можливо, аби стимулювати її до більш активної линяння, починає тягнути шкіру, доки не зніме її остаточно і не дістанеться до статевих органів самиці.

З боку процес схожий на насильство, але насправді так самці прискорюють линяння, що йде на користь обом павукоподібним.

Дослідники зазначають, що подібне роздягання — адаптивна еволюційна стратегія, яка збільшує репродуктивний успіх самця. Якщо самка після линяння “дістанеться” іншому партнеру, самець, який стежив за нею протягом кількох годин, дарма витратить час та енергію.

Як розповідало раніше BitukMedia, австралійський вид куниць – кволи – опинився під загрозою зникнення через непереборне прагнення до спарювання. Тварини настільки сильно прагнуть сексу, що наражають себе на небезпеку і часто гинуть.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі