Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Львові шість пар одружилися після плетіння маскувальних сіток

Важливо

Шість пар юнаків та дівчат, які плели маскувальні сітки у Львівській обласні бібліотеці для юнацтва ім. Романа Іваничука, одружилися. У бібліотеці кажуть – плетіння сіток об’єднує волонтерів у велику родину..

Про це розповідає Суспільне.

Директорка бібліотеки, при якій діє волонтерський центр, Тетяна Пилипець плетe для військових маскувальні халати – “кікімори” із 2014 року. Після початку повномасштабного вторгнення у бібліотеці відкрили волонтерський центр.

Жінка розповідає, що туди приходили тисячі людей – шукали прихистку, плели сітки та долучалися до літературного життя. У перші місяці електронний фіксатор налічував до 5 тис. відвідувачів. Тут відбувалися літературні читання та презентації книжок.

Зараз у бібліотеці стоять чотири каркаси натягнуті для плетіння сіток. 72-річна переселенка з Донецька Людмила Сидоренко плете сітки із липня минулого року, коли переїхала до Львова. Каже, приходить ледь не щодня.

Київський митець Андрій Набока створює картини у техніці плетіння маскувальних сіток. Каже, почав бачити образи під час плетіння.

Під час роботи над сітками незнайомі люди об’єдналися у велику волонтерську родину, каже Тетяна Пилипець. Шестеро пар познайомилися і вирішили одружитися. Чоловіки стали добровольцями та пішли на фронт.

Як повідомляло BitukMedia, 12-річна Іванка із Херсонщини пережила окупацію, тепер її населений пункт потерпає від обстрілів. Але дівчинка не здається – вона розмалювала будинок, у якому мешкає її родина, патріотичними зображеннями та гаслами. Дівчинка пише казки про наших захисників та збирає допомогу для ЗСУ.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі