П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Година на пошуки: авторку послання у пляшці, що провело в океані 35 років, знайшли через соцмережі

Важливо

Двоє норвежців знайшли на пляжі острова Серейя послання у пляшці. Виявилось, що 35 років тому його кинула в океан дівчинка з Канади. За допомогою соцмереж відправницю вдалось розшукати вже за годину.

Про це повідомляє Saltwire.

Трим Ліхе Хагем брав участь у проєкті зі збору сміття на пляжі, коли його приятель Елі Лілліс знайшов пластикову пляшку із запискою всередині. Лист добре зберігся, хоча був датований 3 жовтня 1988 року. Авторкою виявилась дівчинка на ім’я Дженніфер. Вона розповіла, що їй вісім років, і вона навчається у початковій школі у місті Маунт-Перл на канадському острові Ньюфаундленд. Дівчинка просила того, хто знайде її пляшку, написати їй відповідь.

Лист з пляшки, яка провела у морі 35 років, дуже добре зберігся.

І хоча лист проплавав понад три десятиліття, поки його “отримали”, у соцмережах вистачило і години, щоб знайти автора. Сталось це так.

Хагем розповів про знахідку своїй дівчині Карі. Саме їй спала на думку ідея знайти ту саму Дженіфер, якій у 88-році було 8. Ідея здавалась гарною, але повірити в її успіх було складно. Але вона все одно надіслала фотографію листа своїй родині для репосту. На щастя, її невістка Майя Рокс з канадського штату Нова Шотландія. Коли вона поділилася фото у соціальних мережах, допис швидко потрапив на очі мешканців Ньюфаундленда.

Так через 52 години після того, як лист було знайдено, і через годину після публікації Майї у Facebook вони знайшли Дженніфер Будро. Тепер вона працює інженером і живе у місті Сент-Джонс. Будро зізналася, що була вражена, коли побачила свого дитячого листа. За словами жінки, що вони з класом надсилали ці послання в рамках шкільного проєкту.

Знадобилася лише година у Facebook, щоб знайти Дженніфер Будро, жінку, яка написала листа, коли їй було вісім років. Фото – Jennifer Boudreau

Послання двох її однокласників  знайшлись через рік “відправки”, а її, здавалось, загубилось. Свій лист вона вже й не розраховувала побачити.

“Я була вражена, що його так довго носило у морі”, — сказала вона. “І тоді також подумала, що нам справді потрібно припинити викидати пластик в океан, тому що він затримується там дуже довго”.

Тепер Хагем планує переслати листа Будро поштою, як тільки повернеться додому в Осло. Жінка хоче повісити його на стіні у рамці.

Як розповідало раніше BitukMedia, у Шотландії виявили на сьогодні найстаріше послання у пляшці. Припускають, що його залишили 135 років тому. Знахідку виявили не в морі, як можна було б очікувати, а під дошками одного з будинків.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі