П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Український військовий розробив унікальний дрон (ВІДЕО)

Важливо

Демобілізований 22-річний український військовий Євген Гнаток створив унікальний наземний дрон “Сірко”. Його не розпізнає ворожей РЕБ. Дрон здатен подавати боєприпаси та бути камікадзе.

Про це розповідає ШоТам.

Євген 20 разів намагався зібрати ідеальний дрон. Коли вдалий зразок вийшов, назвав його “Сірко” – на честь фронтового побратима. Аби зібрати гроші на нього, проводив прямі ефіри. Навики конструювання лишилися у чоловіка із дитинства.

Мати віддала Євгена до дитячого притулку, коли йому було 7 місяців. Через п’ять років забрала, але невдовзі знову відмовилася, бо Женя втікав із дому. Хлопець намагався утекти від вітчима, який бив удома. Тікав і з інтернату – там теж знущалися. Із десяти років хлопець працював – мив вікна, роздавав листівки, збирав овочі в теплицях.

Однак, коли вітчим був тверезим, він навчав хлопця конструюванню – він був інженером важких ракетоносіїв.

Після початку повномасштабного вторгнення Євген пішов боронити Київ, а потім воював під Авдіївкою. На початку зими минулого року демобілізувався та переїхав до Києва. Грошей на житло не було, тож довелося жити у гаражі у знайомих.

“Узимку в гаражі було холодно. Але завдяки знайомій волонтерці, яка мені надала дуйчик та спальний мішок, було вже більш-менш. Головне, що я мав можливість збирати ці дрони”, – каже Євген.

“Перші його функції – це підвіз боєприпасів, розвідка. І основна функція – це камікадзе. Під’їжджає до танка або до скупчення вояків чи падає в окоп, взривається”, – каже Євген.

Зараз на фронті уже працюють такі “сірки”. Євген продає їх військовим за ціною комплектуючих – близько 30 тис. грн.

Як повідомляло BitukMedia, два куми-волонтери Володимир Муссур та Роман Боринець з Брошнів-Осади на Івано-Франківщині створили дрон-мінувальник. З його допомогою українські військові можуть дистанційно укладати протитанкові міни.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі