Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні створили експерементальну рушницю проти дронів-камікадзе “Ланцетів”

Важливо

Українське підприємство “Антидрон Україна” повідомило, що створило експерементальну протидронну рушницю. Вона здатна придушити радіосигнал до російських БПЛА “Ланцет”.

Про це розробники повідомили у Facebook.

Антидронна рушниця має потужність 50 Вт. Антена працює на частоті 8 децибел. Здатна дві години працювати від батареї. За умови підключення зовнішніх джерел живлення працює до 4 год. Повністю пристрій розробники не показують.

Оператор має моніторити ефір – “Ланцет” лишає у радіочастотах характері “ріжки”. Після цього можна буде визначити траєкторію польоту БПЛА та придушити радіоканал безпілотника.

Немає опису світлини.
характерні “ріжки” “Ланцета” в радіоефірі.

Підприємство “Антидрон України” знаходиться у Мукачеві Закарпатської області. Над виробництвом працює троє людей – один виготовляє акумулятори, інші – решту устаткування. Їхні розробки уже використовують для збиття “шахедів”. У вартість своїх рушниць для ЗСУ виробники закладають лише вартість деталей.

“Ланцет” – це дрон-камікадзе, яким керують за допомогою джойстика. Українські ППО важко збивати ці безпілотники, тому вони гальмують просування контрнаступу.

Як повідомляло BitukMedia, три українські виробники з півсотні конкурсантів отримають по одному мільйону доларів на реалізацію та масштабування розробок проти ворожих БПЛА. Вони презентували найдієвіші та найефективніші проєкти.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі