П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Український школяр переміг у престижному конкурсі з астрономії та астрофізики

Важливо

Валентин Тимчишин, ліцеїст з Калуша, відзначений найвищим балом на International Astronomy and Astrophysics Competition, IAAC, де змагалися учасники з 87 країн. Хлопець увійшов до найкращих 5% учасників і найкращих 2% фіналістів, отримавши 18 із 20 можливих балів.

Про це повідомили у Калуському ліцеї ім. Дмитра Бахматюка.

Валентин Тимчишин – учень 11 класу ліцею з Івано-Франківщини.

Загалом у престижному міжнародному науковому конкурсу з астрономії та астрофізики International Astronomy and Astrophysics Competition взяли участь 4,5 тис. учнів з 87 країн світу. Конкурс проводять англійською мовою та з відеофіксацією.

Валентин увійшов у топ-5% учасників і у топ-2% фіналістів. Фіналісти за 20 хвилин мали дати відповіді на 20 запитань з астрономії та астрофізики. Тимчишин набрав 18 балів з 20 можливих.

Крім золотої нагороди в загальному заліку, ліцеїст з Калуша, продемонстрував найкращий результат серед українців та отримав національну нагороду.

Зображення – Калуський ліцей ім. Дмитра Бахматюка

Науковим керівником юного астрофізика є вчитель фізики ліцею Зоряна Чебан.

Як розповідало раніше BitukMedia, 16-річний львівський школяр Богдан Главацький отримав дві золоті медалі на міжнародному конкурсі у румунському місті Ясси. Його розробка – “розумний” світлофор. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі