Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

З’явився застосунок, який визначає біль у кішок (ВІДЕО)

Важливо

Вчені з японського університету Nihon у Токіо та компанія Carelogy розробили додаток, який визначає по фотографії, чи відчуває кішка біль. Завдання Cat Pain Detector – допомогти господарям зрозуміти, чи варто показати тварину ветеринару.

Про це розповідає Phys. 

Котів в Японії вважають щасливчиками, і власники популярних домашніх тварин стабільно витрачають на догляд за ними великі гроші. Але як дізнатися, що котові зле? Кажуть, з цим допоможе новий застосунок, розроблений на основі штучного інтелекту (ШІ).

В ході роботи над Cat Pain Detector фахівці вивчили 6 тис. фотографій кішок – проаналізували розташування вух, вусів, носа та повік вихованців на кожній світлині.

Результати дослідження пройшли систему оцінки, що була спроектована в університеті Монреаля. Система оцінки обчислює найменшу різницю між здоровими та хворими кішками.

Всю отриману інформацію пропустили через алгоритм. Він навчився визначати біль за зображенням. Надалі додаток самонавчився на 600 тис. фотографіях, завантажених користувачами. Зрештою на сьогодні точність результатів перевищує 90%.

60% власників кішок показують вихованців ветеринару максимум один раз на рік. Таку статистику навів Фонд клінічних досліджень на тваринах.

“Власникам кішок часто складно зрозуміти ознаки дискомфорту, болю чи навіть хвороби. Cat Pain Detector допомагає господарям зрозуміти, чи варто відвідати ветеринарну клініку та перевірити здоров’я вихованця”, – заявив професор Едамура з департаменту ветеринарної медицини університету Nihon.

Cat Pain Detector вже використовують деякі ветеринари в Японії і очікується, що в майбутньому він стане стандартизованим інструментом.

Як розповідало раніше BitukMedia, розроблений 11 років тому український стартап гаджетів для домашніх тварин Petcube запускає продаж в Україні. На ринку з’являться “розумні” камери із годівницею, якими можна керувати зі смартфона.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі