П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Cпадок від тестя – чоловік знайшов у будинку мільйон мідних пенні

Важливо

Мільйон мідних дрібних монет знайшов у будинку покійного тестя американець із Лос-Анджелеса Джон Реєс. Номінальна вартість колекції – $10 тис.

Про це повідомляє New York Post.

Джон прибирав мотлох у будинку покійного тестя і знайшов там таємну схованку у підвалі. Спочатку родина знайшла кілька монет, загорнутих у папір. А потім коробки, ящики та десятки банківських мішків, наповнених дріб’язком.

При тому, монети відлиті із міді – на початку 1980-х у США їх почали виготовляти із цинку.

Монети у сховку мають дрібний номінал, у США такий дріб’язок називають пенні. Власник будинку – м’ясник – мав звичку скуповувати їх, знаючи, що з часом цінність монет виросте.

Банки у Лос-Анджелесі не захотіли приймати такий дріб’язок, один із співробітників сказав – мені навіть нема де їх покласти.

Реєс пригадує, що родина кілька годин піднімала мішки та ящики сходами із підвалу і вантажила у авто, аби відвести його до міста Онтаріо, де мешкає. Ще цілий день знадобився на те, щоб вивантажити. Але і місцеві банки не захотіли брати монети. Натомість, порадили переглянути колекцію – можливо, є щось цікаве із нумізматичної точки зору.

Однак Джон не хоче перебирати таку гору дріб’язку. Він виставив їх на продаж на сайті-барахолці. Поставив ціну у $25 тис. – у 2,5 рази більшу за номінальну варість. Каже – ціна колекції в її унікальності.

Як повідомляло BitukMedia, житель польського села Занювка (Zaniówka), що в Люблінському воєводстві, випадково знайшов справжній скарб. Чоловік займався господарством, коли несподівано виявив глиняний глек з монетами 17 століття.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі