Четвер, 9 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Досі має іскорку – найбільшому крокодилу світу виповнилося 120 років

Важливо

Крокодила із кличкою Кассіус із Австрілії вважають найбільшим у світі – його довжина 5,5 м. Науковці вважають, що йому 120 років. Попри вік він досі “має іскринку”, кажуть доглядальники.

Про це повідомляє Книга рекордів Гіннеса.

Кассіуса виловили у річці Фініс  на Північній території Австралії у 1984-му. Тоді він був трохи довший 5 м. При тому 15 см хвоста і частину морди самець десь втратив протягом довгого життя, пригадує Грем Вебб, один із науковців, які виловили рекордсмена.

Зараз крокодил живе в парку крокодилів Marineland на острові Грін на Великому Бар’єрному рифі у штаті Квінсленд. Тварину купив та привіз туди австралієць Джордж Крейг у 1987. Його внук Скотт каже, науковці оцінюють він Кассіуса у 120 років.

“У нього досі є іскра, – каже Скотт. – Як правило, великі старі рептилії досить слухняні та не мають інтересу до світу. Кассіус завжди готовий повзаємодіяти. Він один із наших найжвавіших крокодилів і йому дуже подобаються усілякі руханки”.

Як повідомляло BitukMedia, власники магазина, що на першому поверсі хмарочоса у місті Шеньчжень на півдні Китаю, почули сильний звук падіння і вибігли назовні. Однак там на них чекав сюрприз — живий метровий алігатор. Виявилось, що тварина не хотіла бути з’їденою.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі