Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Думка була одна – встигнути” – жінка народила свою шосту дитину в горах

Важливо

24-річна жінка із селища Ясіня на Закарпатті народила свою шосту дитину в горах на медичних ношах швидкої допомоги. Медики не встигли донести її від хати до медичної карети.

Про це повідомляє у Facebook медична служба “103 Закарпаття”.

Медики розповідають, що 1 червня отримали виклик через перейми 24-річної жінки. Прибувши на місце, побачили, що будинок породіллі знаходиться на горі і під’їхати машиною було неможливо.

“До будинку, де мешкає породілля треба підніматися вгору хвилин 15-20. Дорога туди практично відсутня. Разом з водієм ми пробігли цей відрізок шляху за 10 хвилин. Але ні на мить не відчули втому. Думка була одна — встигнути!», — розповідає фельдшерка Влада Гушманюк.

Вона оглянула жінку і помітила, що води ще не відійшли. Тож разом із водієм вирішили, що встигнуть доправити породіллю в машину на ношах.

Але коли медики пронесли її 100 метрів, жінка почала народжувати. Тож фельдшерці довелося приймати пологи на свіжому повітрі. Потім місцеві знайшли вантажів, здатну рухатися гірською місцевістю, і жінку з дитиною довезли до карети “швидкої”.

У жінки народився здоровий хлопчик, 3,5 кг. Зараз обоє перебувають у пологовому відділенні Рахівської лікарні.

Як повідомляло BitukMedia, 24-річна мешканка Австралії Меделін Каклікос народила двійнят. В цьому не було б нічого дивного, якби у жінки не було дві матки. Малюків вона зачала у різний час.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі