Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

З родиною жив у підвалі – 13-річний переселенець із Бахмута допомагає усій Україні

Важливо

13-річний школяр із Бахмута на Донеччині Данило Мезенцев переселився разом із родиною до Бучі. Тепер працює там у волонтерському штабі та допомагає переселенцям із усієї України.

Про це розповідає DW.

Данило щосуботи приходить у штаб волонтерської організації Bucha Helр. Допомогу хлопець сортує та вантажить у автівки волонтерів. У Ірпінь, Бучу та Гостомель доставляє разом із дорослими особисто – це найулюбленіша робота хлопця.

“Ми допомагаємо з одягом і продуктовими наборами. Також є підгузки”, – розповідає Данило.

Дорослі наставники-волонтери навчили Даню вести облік та відправляти пакунки в інші міста – у Дніпро та на Запоріжчину.

“У нас був п’ятий поверх. Пробило стіну, була повна хата голубів. Ну й плюс мародери у нас винесли все”, – каже Анна, мати Дані.

Разом із Данею, батьком та ще двома дітьми вони переховували у підвалі і не наважувалися виїхати, навіть коли почалася холодна зима. Разом з трьома дітьми Анна спала на дивані, а чоловік – біля пічки, в яку вночі підкидував дрова.

Даня онлайн навчася у шостому класі завдяки місцевому пункту незламності.

“Я завжди захоплювався волонтерами. Вони були такі теплі і добрі, і теж вирішив стати волонтером”, – пригадує Даня.

Потім родина вирішила евакуюватися за допомогою поліцейського екіпажу “Білі янголи”, переїхала до Дніпра, а потім до Києва. Там вони познайомилися із волонтерами Bucha Help, а потім і сам долучився до роботи волонтерського центру.

Як повідомляло BitukMedia, y Запоріжжі одружилися англійський волонтер Джеймс Капріні та місцева мешканка Наталія Ісакова. Британець зробив пропозицію Наталії на третій день знайомства, але до весілля прозустрічалися вони 10 місяців.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі