П’ятниця, 10 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У заповіднику стежать за вкрай рідкісною пандою-альбіносом

Важливо

В Китаї у дикій природі помітили панду-альбіноса. Тварину вважають єдиною у своєму роді, адже зустрічається вона вкрай рідко. Незвичайний бамбуковий ведмідь проживає разом з іншими 150 пандами звичайного чорно-білого забарвлення.

Про це розповідає Daily Star. 

Знайшли ведмедя рідкісного забарвлення експерти з панд китайського заповідника в Сичуані “Волонг”, що у південно-західному регіоні держави. Розташовані на місцевості камери спостереження змогли зробити кілька знімків ведмедя з білою шерстю та очима червоного відтінку.

За словами представників заповідника, панда не потребує лікування або медичного догляду. За попередніми оцінками, їй п’ять або шість років.

Цю панду вперше зафіксували камери відеоспостереження ще у квітні 2019 року на висоті близько 2000 метрів. Відтоді спеціальна команда стежить за пандою та вивчає її щоденну активність за допомогою мережі камер, що активуються рухом. На одному з таких відео записано, як панда дереться по дереву.

Дослідник Школи наук про життя Пекінського університету Лі Шен заявив, що це перша панда-альбінос, зареєстрована у дикій природі. “Досі неясно, чи буде її ген успадкований і стійко передаватися в популяції малих панд. Необхідні додаткові дослідження”, – сказав професор.

За його словами, альбінізм не впливає на структуру тіла тварини або її діяльність, але робить панду легшою для виявлення та чутливішою до прямих сонячних променів.

Китайські дослідники стверджують, що в дикій природі продовжують жити приблизно 1860 гігантських панд, але поки відомо лише про єдину панду-альбіноса.

Деякий час вчені відносили панд до вимираючих видів, але збільшення популяції дало змогу перемістити тварин до категорії “вразливих”.

Як розповідало раніше BitukMedia, Китай забере літню панду Яя із зоопарку американського штату Теннессі на батьківщину. Так вирішило управління лісового та степового господарства КНР. Тварина прожила у Сполучених Штатах понад 20 років.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі