П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Гігантські білі гриби здивували відвідувачів заповіднику

Важливо

Гігантські білі гриби виросли в заповіднику на озері Кокату поблизу австралійського міста Наракорт, що у Південній Австралії. Відвідувачі неабияк здивовані  – діаметр деяких грибів сягав 40 см.

Про це повідомляє ABC.

Люк Ледді натрапив на гриби вражаючого розміру під час прогулянки заповідником. “Я вперше бачу такі великі гриби. Там їх щонайменше шість”, — розповів австралієць. Чоловік зазначив, що спочатку подумав, що знайшов купу дров, залишену туристами. Діаметр деяких грибів сягав 40 см.

Повернувшись додому, чоловік почав шукати інформацію про знахідку в Інтернеті. Очевидно, ці гриби належать до виду Phlebopus marginatus і є великими білими грибами, які часто зустрічаються у регіоні. Як правило, вони виростають восени, після злив, і можуть сягати до метра завширшки. Зазвичай ці гриби-велетні виростають в евкаліптових лісах, на спортивних полях та у парках.

Чоловік щотижня приходить до заповідника, аби зробити фотографії птахів. Але таких грибів раніше ніколи не бачив.

Фото – Luke Leddy

Єдиної думки щодо того, чи їстівні ці гриби, немає. “Деякі люди заявляли, що їли їх, тоді як інші повідомляли про гастроентерологічні симптоми після їх вживання. Тож складно дати певну відповідь”, — прокоментувала біолог, автор посібника для грибників та фотограф Алісон Пуліо. За її словами, Phlebopus marginatus зазвичай з’являються восени, коли температура ґрунту охолоджується, а рівень вологи – підвищується.

Згідно з Атласом живих істот Австралії, Phlebopus marginatus можуть зустрічатись в лісах південно-східної та південно-західної Австралії. Один з таких грибів, знайдений у штаті Вікторія, важив 29 кг.

Фото – Luke Leddy

Раніше BitukMedia розповідало про студента-біолога з ПАР, який випадково знайшов у лісі невідомий науці гриб і назвав його “білою примарою”. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі