Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні вперше виконали пересадку нирки зі спеціальним апаратом

Важливо

Львівські медики отримали можливість вдвічі подовшити перебування нирки поза тілом людини. Це відбулося завдяки апарату Kidneyassist. Львіські трансплантологи стали першими в Україні, хто його використав.

Про це у Facebook повідомило Перше медичне об’єднання Львова.

Першим пацієнтом в Україні, до якого застосували нову покищо для нас технологію став 43-річний Ігор Міклуха з міста Овруч на Житомирщині. Чоловік із дитинства хворів на гломерулонефрит, через який розвилася ниркова недостатність. Коли чоловікові було 26 років, обидві його нирки відмовили.

У 2010-му в Запоріжжі Ігорю пересадили нирку. Через 10,5 років донорський орган відмовив. Цього разу завдяки Kidneyassist нирку змогли доправити до Львова із Одеси.

Завдяки пристрою нирка перебувала поза тілом понад 23 години – з Одеси нирку забрали о 7 ранку, а операцію у Львові розпочали о 5 ранку наступного дня.

Як повідомляло BitukMedia, 20-річний Володя хворіє на рідкісне генетичне захворювання – торсійну дистонію. Через неї він 16 років провів у візку. Але київські лікарі вживили хлопцеві нейростимулятор у мозок. А до реконструкції хребта у Львові залучили американських спеціалістів – і юнак отримав можливість ходити.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі