Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Києві встановили 40-у мініскульптуру проєкту “Шукай”

Важливо

У Києві на вул. Десятинній відкрили мініскульптуру “Київська складанка» за авторством Юрія Білявського. Вона стала 40-ю у проєкті “Шукай” менеджерки Юлії Бевзенко, заснованому у 2018 році.

Про це Бевзенко повідомила на сторінці у Facebook.

“Складанка” – це слово створили як замінник слову “пазл”. Скульптура нагадує цю головоломку за формує та символізує єдність Києва. Її Білявський присвятив усім киянам. Виготовив її із бронзи.

Бевзенко сказала, що скулптуру присвятили людям, які переїхали до Києва, які виїхали зі столиці через війну, які загинули, захищаючи Київ і які в ньому народяться.

“Київську складанку” можна знайти на фасаді будинку за адресою: вул. Десятинна, 12. До неї можна доторкнутися та загадати бажання. Поруч із нею розмістили QR-код, що веде на сайт «Шукай!».

Як повідомляло BitukMedia, на фасаді першого корпусу Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського” з’явилася мініскульптурка “Цукровий бурячок”. Експозиція стала 39-ю мініскульптурою проєкту Юлії Бевзенко “Шукай!”, який розповідає історію Києва.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі