П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чоловік простояв у планці майже 10 годин (ВІДЕО)

Важливо

Житель Чехії Йозеф Салек простояв у планці 9 годин 38 хвилин 47 секунд. Такий результат гарантував йому світовий рекорд. Історія Йоскі надихає: колись через примхи долі він повністю переглянув свою філософію життя і повністю змінився.

Про це повідомляє сайт Книги рекордів Гіннеса.

53-річний Йозеф Салек на батьківщині більше відомий як терапевт та тренер з особистісного розвитку Йоска. Чоловік прийняв виклик для Книги рекордів на фестивалі Avatar у чеському Пльзені.

На думку судді Книги рекордів Джека Брокбенка, Салек провів перші кілька годин відносно легко, проте за сім годин на його обличчі проступила напруга. Згодом сам Йоска розповів, що між сьомою та восьмою годинами в планці у нього почала паморочитись голова, з’явились сильні болі. Тільки завдяки підтримці оточуючих він зміг подолати критичний стан і завершити випробування з часом 9 годин 38 хвилин 47 секунд. Для порівняння, попередній рекорд належав австралійцю Денієлу Скалі. Він зумів простояти у планці 9 годин 30 хвилин та 1 секунду.

“Під час виконання найдовшої планки мені допомогла техніка прийняття. Коли ви приймаєте складність вправи разом з тим фактом, що життя складається не лише з приємних та легких речей, а й з неприємних елементів, стає простіше, – зазначив Йоска. — Я вірив у себе, люди вірили в мене, і ці сильні почуття злилися докупи і допомогли мені успішно виконати завдання”.

Людям, які не мають спеціальної спортивної підготовки, не рекомендується стояти у планці довше п’яти хвилин поспіль. Йдеться про статичну вправу, яка спрямована на розвиток сили та стабільності корпусу. Вона активує безліч м’язів – грудні, плечові, сідничні, а також м’язи кора, рук та ніг. Хоча вправа може здатися простою, лише хвилина в планці спалює до 20 калорій.

Для виконання вправи необхідно прийняти положення, аналогічне позиції для віджимань, але з упором на передпліччя та лікті замість рук. Тіло має бути виструнчене в одну лінію від голови до п’ят.

Історія Йоскі надихає: колись він повністю переглянув свою філософію життя. Зізнається, що вів нездоровий спосіб життя з безліччю надмірностей, доки не переосмислив усе – до цього призвели кілька місяців за гратами через помилку.

“П’ять років тому я мав 15 кг зайвої ваги, я любив алкоголь і цигарки. Але певний момент, що змінив життя, привів мене до цієї трансформації, тому я хочу подарувати світові знання – незалежно від вашого віку ви можете просто змінюватися, аби почуватися більш щасливим, життєрадісним і здоровішим. Цей меседж я хотів поширити своїм рекордом”, – ділиться Йозеф Салек.

Чотири роки тому чоловік вирушив на Шрі-Ланку, але його затримали на паспортному контролі в ОАЕ через помилку в ідентифікації. В результаті він провів кілька місяців у в’язниці, де щосили намагався зберігати позитивний настрій. Займався спортом і дотримувався суворого режиму дисципліни. Аби скоротити час до визволення, записав свою історію.

Незважаючи на все це, Йоскі каже: “Сьогодні я щаслива людина. Я вдячний за те, що пережив і встиг, адже сьогодні це може багатьох надихнути та переконати, що можна подолати будь-яку неприємну обставину та розсунути фізичні та ментальні кордони за горизонти нашої уяви”.

Раніше BitukMedia розповідало про 12-річну українку, яка вже двічі потрапила до Книги рекордів Гіннеса.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі