Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Годинник останнього китайського імператора продали за $5,1 млн

Важливо

На аукціоні у Гонконзі за 48.85 млн гонконгських доларів ($5,1 млн) продали наручний годинник фірми Patek Philippe. Його носив імператор Пуї – останній із династії Цін і останній імператор Китаю.

Про це повідомляє Bloomberg.

Аукціон відбувся у новій штаб-квартирі Phillips. Він зібрав колекціонів із Китаю та місцевих знавців. Тривав сім хвилин.

Імператор Пуї невідомим чином отримав годинник у 1937-му. Під час свого ув’язнення у Радянському Союзі у 1945-1950 роках він передав годинник своєму перекладачеві і компаньйону Георгію Пермякову.

Годинник цікавий не з точки зору годинникової справи, а з точки зору китайської культури, каже експерт із годинників Сем Хайнс.

Також на аукціоні за $77,8 тис. продали паперове віяло, яке імператор Пуї особисто підписав та подарував своєму перекладачу у Токіо.

Як повідомляло BitukMedia, aмериканський заповідник Мішн-Аранзас виставив на акціон дивні предмети, які приносить морський приплив до берегів штату Техас. Серед лотів – лячні ляльки, заселені морською біотою, русалка зі скловолокна та протез ноги.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі