Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Їх менше тисячі: народились цуценята рідкісної породи, практично знищеної під час Другої світової

Важливо

Цуценята рідкісної породи, практично знищеної під час Другої світової війни, вперше народилися у Великій Британії. Зараз налічується менше тисячі особин цієї породи по всьому світу. Малих вже готують до передачі до нових родин.

Про це розповідає The Telegraph.

Веттерхуни з’явилися на світ у Великій Британії вперше. Це вісім цуценят, які народились у квітні в Дорчестері, графство Дорсет, у сім’ї Майка та Нікі Ян. Їхня мати – собака з ім’ям Афке.

Фото – UK Stabyhoun Association

Щоб переконатися в тому, що Афка — добрий представник своєї породи, сім’я показала собаку голландському експерту, який оглянув її та зробив відповідний висновок. Потім парі треба було знайти кобеля для в’язки. Для цього їм довелося проїхати 720 км – до Хетерена в Нідерландах. Там їх зустріли господарі Лекса – батька цуценят. Господарі Афки дуже потоваришували із заводчиками, і ті навіть приїхали до родини з вітаннями, коли цуцунята з’явилися на світ, розповіла Нікі.

Майк і його дружина Нікі, вчена-клініцистка на пенсії, цілодобово піклуються про малюків. Наразі цуценятам вже шість тижнів, вони їдять сухий корм, граються і навчаються деяким командам, поділилася Нікі. За її словами, цуценят вже готують до передачі до нових родин: “Я думаю, що Аафці трохи набридло, що їх так багато, але вона впоралася приголомшливо. Ми, безперечно, були зайняті. Вони зайняли весь будинок і сад, і для двох дорослих, які наглядають за ними, потрібен повний робочий день”. Жінка додала, що їй буде важко розлучатися з цуценятами, але при цьому вона рада, що малята знайдуть новий дім. Нових господарів для своїх цуценят вони знайшли через клуб породи.

У посліді вісім цуценят: три дівчинки та п’ять хлопчиків. “Усі троє цуценят-дівчаток вирушать у домівки, господарі яких захочуть мати цуценят у майбутньому, якщо їхні собаки підійдуть. І я думаю, що деякі з власників хлопчиків також захочуть їх в’язати, щоб це було добре для породи”, — вважає подружжя.

Веттерхун – голландський водяний спанієль, виведений 400 років тому в Нідерландах для полювання на дрібну дичину та водоплавних птахів. Однак під час Другої світової війни породу було практично повністю знищено, коли Німеччина окупувала країну. У 1950-х роках розведення веттерхунів відновилося. Зараз налічується не більше тисячі особин цієї породи по всьому світу, при цьому більшість з них перебувають на батьківщині породи. Зараз веттерхуни знову набирають популярності завдяки своєму грайливому та вірному характеру.

“Ми сподіваємося, що в наступному десятилітті популяція веттерхунів у Великій Британії збільшиться з 50 до 100 особин. Народження цих цуценят — чудова новина та величезний поштовх для того, щоб порода продовжувала відновлюватися”, — радіє Джейн Мосс, радниця з розведення британської асоціації Wetterhoun Association.

Раніше BitukMedia розповідало про милу і дуже популярну у світі породу собак, яку визнали найагресивнішою.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі