Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Першим словом після операції було “Неля” – українські лікарі врятували військового

Важливо

Лікарі обласної клінічної лікарні імені І. І. Мечникова у Дніпрі врятували життя “важкому” пацієнту – куля прошила мозок військового наскрізь і застрягла у потилиці. Одразу після операції чоловік погукав дружину.

Про це повідомляють “Вісті Придніпров’я” з посиланням на головного лікаря лікарні Сергія Риженка.

Операцію у лікарні успішно переніс 41-річний Віталій із Житомирщини. Куля із ворожого автомата влучила у скроню, пройшла крізь мозок та застрягла у потилиці.

Операцію проводили професор Aндрій Сірко та американський професор Рокко Армонда протягом 5 год. Лікарі кажуть, що за складністю вона була унікальною.

“Перше слово після операції: Неля – ім’я дружини. Потім почав згадувати номер її телефону. Далі цілодобово держав її обома руками, боячись відпустити”, – розповідає Риженко.

“На фронті чоловік перебував з перших днів. До війни працював оператором. З дружиною Нелею ростять трьох дітей – двох синів та доньку. Старший син на третьому курсі військової академії, молодші ще школярі”, – продовжує лікар.

Тепер Віталій має поїхати до Києва на реабілітацію. Кулю йому віддадуть як амулет.

Як повідомляло BitukMedia, 20-річний Володя хворіє на рідкісне генетичне захворювання – торсійну дистонію. Через неї він 16 років провів у візку. Але київські лікарі вживили хлопцеві нейростимулятор у мозок. А до реконструкції хребта у Львові залучили американських спеціалістів – і юнак отримав можливість ходити.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі